ИНДИВИДУАЛНИ ОНЛАЙН СЕСИИ ПО ЙОГА НА СМЕХА

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. За съжаление, в днешни дни, все по-рядко ни се случва да си намерим повод да се разсмеем. Това ни кара да се питаме: как да внесем повече смях и радост в живота си?

Йога на смеха, или Хася йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. С йога на смеха, всеки може да се смее, без да разчита на хумор, шеги или комедийни изпълнения. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение, като скоро прераства в силен и заразителен смях. По време на практика по йога на смеха, забравяме за проблемите ни като възрастни и оставяме детето в нас да играе, защото именно по време на игра се ражда смеха. Концепцията се базира на факта, че човешкото тяло не прави разлика между имитирания и истинския смях.

 

Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катария. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катария и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до повече от 108 страни и над 10 000 клуба по цял свят.

Сесиите по йога на смеха започват с леки загряващи упражнения, които включват разтягане, скандиране, пляскане и раздвижване на тялото. Те помагат да се премахнат задръжките и да се развие усещане за детинска игривост. Дихателните упражнения подготвят дробовете за смеха, след което следват поредица от упражнения за смях. Те комбинират игривост с техники за визуализация. Тези упражнения водят до продължителен, безусловен и сърдечен смях.

Упражненията за смях се съчетават с дихателни упражнения. Научно е доказано, че 20 минути смях са достатъчни да доведат до пълните физиологични ползи. Сесията може да завърши с "медитация чрез смях". Това е много силно духовно преживяване, което води до мощен емоционален катарзис, както и до усещането за пълно освобождение и радост.

ПО ВРЕМЕ НА ИНДИВИДУАЛНАТА ЙОГА НА СМЕХА:

🙂 Ще научите много упражнения за смях и дихателни техники, които да използате в ежедневието си;

🙂 Ще разберете какъв е вашият коефициент на смеха и ще можете да измерите след края на сесиите каква е разликата във вашето състояние;

🙂 Ще научите упражнения и начини за пренастройка на ума, с които да намалите излишната важност и сериозност от това, което ви безпокои;

🙂 Ще разберете как да си направите собствена техника за смях, свързана с ваш конкретен проблем.

🙂 Ще получите много подкрепа и ще почерпите от опита на водещата, която ще ви мотивира и вдъхнови да приложите йога на смеха на практика в живота си.

Индивиуалната програма е един чудесен начин за някого да научи техники от йога на смеха, за да се възползва от множеството здравословни ползи и да се освободи от физическия и емоционален стрес едновременно. Тези сесии дават възможност за лична и по-задълбочена работа, свързана с вашите конкретни и индивидуални нужди.

 

Водещ: Силвия Ганева

Силвия Ганева е основател на движението за йога на смеха в България, обучавала се при основателя на йога на смеха Мадан Катария в Бангалор, Индия. От 2010 г. тя разпространява йога на смеха в България и провежда десетки обучения за инструктори, като придобива голям опит във воденето на стотици сесии с различни социални групи, включително и в много организации под формата на тиймбилдинг, както и индивидуални сесии.

Цена
60 лв.
на сесия
Продължителност
60 минути
на сесия
Формат
Онлайн
индивидуални сесии
Споделете с приятели: