ВАЖНО: В момента уроци по декупаж са на пауза не се провеждат. 

Какво е декупаж?

Техниката "декупаж" ни дава възможност да украсим, реновираме или да създадем нови красиви предмети на изкуството. С помощта на специални декупажни салфетки декорираме повърхността на стъклени, дървени и други повърхности, които се превръщат в истински шедьоври.

Декупажът бил много модерен в двора на Людовик XVI и Мария Антоанета, а в наши дни тази старинна техника отново е модерна и се използва често в дизайна на чанти, подноси, украшения, съдове, опаковки, предмети за бита и др. Използва се и за дизайн на екстравагантни предмети от интериора на дома като маси, столове, скринове, чекмеджета.

Декупаж върху дървена кутия - Център Фрейле
Декупаж върху стъклен буркан - Център Фрейле
Декупаж върху кутия  - Център Фрейле

Курс по декупаж

Уроците по декупаж в център Фрейле са индивидуални и са с продължителност 2 астрономически часа. На всеки урок се преподава по една различна тема, тоест по един модул от описаните по-долу. Можете да изберете тези модули, които са интересни за вас. Центърът на удобна локация в центъра на гр. София (вижте картата в контакти).

1 УРОКДЕКУПАЖ ВЪРХУ СТЪКЛО. МАТЕРИАЛИ ЗА ДЕКУПАЖ И ОСНОВИ НА ТЕХНИКАТА
Ще се запознаете с основните видове материали - декупажно лепило, декупажен лак, салфетки за декупаж, декупажна хартия и др. Ще научите каква четка и други инструменти са подходящи и необходими за тази техника. Ще изработим заедно стъклена бутилка, украсена с декупажната техника.

2 УРОК -  ДЕКУПАЖ ВЪРХУ ДЪРВО. ИЗРАБОТКА НА КУТИЯ ЗА БИЖУТА С ДЕКУПАЖ. ПОСТИГАНЕ НА НАПУКВАЩ И СЪСТАРЯВАЩ ЕФЕКТ
Ще се разберете как да направите красива кутия за бижута, състарена с помощта на т.нар. "напукващ лак" или "кракле". Състарените кутии за бижута са едно от най-често срещаните приложения на декупажната техника.

3 УРОК - ОБРАТЕН ДЕКУПАЖ ВЪРХУ СТЪКЛЕНА ЧИНИЯ
Ще превърнем обикновена прозрачна стъклена чиния в произведение на изкуството, което дори можете да използвате за хранене! Ще поставим декупажа на гърба на чинията, а ефектът е наистина впечатляващ.

Декупаж върху стъклена чиния - Център Фрейле
Декупаж на часовник - Център Фрейле
Декупаж върху плат - Център Фрейле

4 УРОК - ДЕКУПАЖ ВЪРХУ ТЕКСТИЛ
Декупаж може да се направи дори върху плат! Ще направим заедно чанта, на която ще приложим декупажната техника със специално текстилно лепило.

5 УРОК - ТЕХНИКА "ДВУФАЗНО НАПУКВАНЕ"
След като вече сме се запознали с еднофазния напукващ лак, този път ще обърнем внимание на друга вариация  - двуфазно напукване. 

Ако все още не сте опитвали тази техника, крайно време е да го направите, тя предлага необятни възможности! На този индивидуален курс ще можете да усвоите основи и тънкости на техниката, ще декорирате различни повърхности, а след това ще запазите всичко, което изработите за вас.

* Курсът е любителски и не дава професионална квалификация.

Такса за участие
70 лв.
на модул
Продължителност
120 мин.
на модул
Формат
индивидуален
с предварително записване
Споделете с приятели: