КАКВО Е ИНБАУНД ЙОГА?

Инбаунд йога е световно известна школа, която черпи и предава знание от най-автентичното учение за йога – такова, каквото е описано в древните писания на Ведите. Тя е разработена като система, предназначена за западния свят, която интегрира практиките на четирите класически школи от древността - карма йога, гяна йога, дхяна йога и бхакти йога, като добавя към тях и хатха йога.

 

Инбаунд йога | Център Фрейле

Според йога, есенцията на щастието е в поддържане на връзка с духовната ни същност. Щастието е естествено състояние на душата. Именно затова инбаунд йога включва различни физически, умствени и духовни упражнения, медитации и мантри. Чрез тях ние отключваме процесите на изчистване и постигане на любов и благодарност, свързване с духовната ни природа.

Инбаунд (от англ. inbound) – пътуване към определено място, пътуване обратно към дестинацията, от която сме тръгнали; връщане в точката на тръгване; завръщане у дома. Йога (от санскритския корен юдж) – свързвам, насочвам и съсредоточавам вниманието. Йога означава също обединение или приобщаване.

КАК ПРОТИЧАТ ЗАНИЯТИЯТА ПО ИНБАУНД ЙОГА?

~ Асани и упражнения с умерена натовареност, дихателни техники и релаксация.

~ Спокойно темпо, напълно подходящо както за начинаещи, така и за напреднали.

~ Упражнения за раздвижване на ставите, основен комплекс с класически пози, слънчев комплекс, дихателни практики и йога нидра – дълбока релаксация, която продължава 15 мин.

~ Визуализации за по-дълбока концентрация и релаксация на ума

~ Работа с енергиите и чакрите

~ Мантри, мудри и упражнения за работа с различните видове тела – физическо тяло, ум, психика и емоции.

~ Водена медитация

~ В края на всяко занимание –  теоретична част върху философията на йога и аюрведа

Инбаунд йога в център Фрейле

СТЪПКИТЕ В ИНБАУНД ЙОГА

1. Хатха йога инбаундЗапочваме с хатха йога инбаунд, където ученикът може да постигне пълната релаксация и хармония на ума, тялото и сетивата чрез практикуване на йога асани, дихателни техники и мантра медитация. На това ниво се хармонизира духовната същност с физическото тяло.

2. Карма йога инбаунд - В карма йога инбаунд фокусът е да осъзнаем как нашите действия влияят на нашия живот и на тези около нас. Учим се на изкуството да общуваме с любов с всички живи същества и да практикуваме безкористност и непривързаност към резултатите на своята работа.

3. Гяна йога инбаунд - Тук се фокусираме върху изучаване на философията и разбиране на материалните и духовни закони.

4. Дхйана йога инбаунд - Успокояване на умствените дейности, които ни причиняват притеснения и безпокойство. Практикуваме медитация и се фокусираме върху по-висш неин обект.

5. Бхакти йога - Бхакти йога е най-висшият етап в йога. Тук умът се отдръпва от външните цели и се фокусира изцяло върху вътрешното Аз, където можем да изживеем универсалната любов. Достигането на това ниво се нарича трансцеденталност и е отвъд физическата природа. Това е абсолютното единение на личността с истинската й духовна природа – тоталното завръщане у дома.

Вижте статия "Естествената еволюция в йога пътя" от Лидия Василева тук.

ВРЕМЕ НА ПРОВЕЖДАНЕ

Часовете се провеждат всеки понеделник и сряда от 18.30 ч.
ВИЖТЕ ГРАФИКА >>

ВОДЕЩ НА ЧАСОВЕТЕ ПО ИНБАУНД ЙОГА

Марина Желева (Мансаровар деви даси)

Марина е сертифициран инструктор по йога към Yoga Alliance (200 h RYT Yoga alliance training) и Inbound School of Yoga.

ЦЕНА

10 лв. / еднократно посещение

Споделете с приятели: