24 септември 2018

Скъпи приятели, заповядайте от 24-ти септември всеки понеделник и сряда от 18.30 ч. в център Фрейле на инбаунд йога с Марина!

Инбаунд йога е световно известна школа, която черпи и предава знание от най-автентичното учение за йога – такова, каквото е описано в древните писания на Ведите. Тя е разработена като система, предназначена за западния свят, която интегрира практиките на четирите класически школи от древността – карма йога, гяна йога, дхяна йога и бхакти йога, като добавя към тях и хатха йога.

Инбаунд (от англ. inbound) – пътуване към определено място, пътуване обратно към дестинацията, от която сме тръгнали; връщане в точката на тръгване; завръщане у дома. Йога (от санскритския корен юдж) – свързвам, насочвам и съсредоточавам вниманието. Йога означава също обединение или приобщаване.

КАК ПРОТИЧАТ ЗАНИЯТИЯТА ПО ИНБАУНД ЙОГА?

~ Асани и упражнения с умерена натовареност, дихателни техники и релаксация.
~ Спокойно темпо, напълно подходящо както за начинаещи, така и за напреднали.
~ Упражнения за раздвижване на ставите, основен комплекс с класически пози, слънчев комплекс, дихателни практики и йога нидра – дълбока релаксация, която продължава 15 мин.
~ Визуализации за по-дълбока концентрация и релаксация на ума
~ Мантри, мудри и упражнения за работа с различните видове тела – физическо тяло, ум, психика и емоции.
~ Водена медитация
~ В края на всяко занимание – теоретична част върху философията на йога и аюрведа


25 септември 2018

На това вечерно ателие ще научите как да направите гривна „Шамбала“ с полускъпоценни камъни. Плетенето на тези гривни се отличава с това, че е медитативен акт. Вплитайки нашите добри пожелания, ще сътворим бижу, което ще носи хармония и благополучие на своя притежател.

Какво е гривна Шамбала?

Особено популярни напоследък, гривните „Шамбала“ имат дълбоко, смислено значение и история.
Шамбала всъщност е митично кралство, където живеят духовно извисени и просветлени същества. Името на този тип гривни е символ на просвещението, мира и прецизността.

Всяка гривна „Шамбала“ е 100% уникална и вие можете да вплетете в нея най-добрите си намерения – с всеки възел, с всяко движение, с всяко следващо мънисто. Всичко, което изработите, остава за вас.


13 октомври 2018

Движението за йога на смеха достигна над 100 държави. Вече 8 години България е част от този пъстър свят на веселие и радост. „Не можем да накараме тъмнината да изчезне – единственият начин да го направим е да запалим светлинка“, казва д-р Катария, основател на йога на смех. Затова се радваме, когато семейството от водещи по йога на смеха расте.


Споделете с приятели: