17 август 2017    18:30 - 20:30    гр. София, бул. Сливница 188 вх. А ет. 7

На това ателие ще направим обратен декупаж на чиния, като използваме красиви декупажни салфетки. След края на ателието ще имате уникална красива чиния, която е не просто декоративна, а дори можете да я използвате за хранене!

Ще научите как да създадете красив напукващ ефект, който да придаде нежен фон на вашата творба.

Ще имате избор от голям набор от красиви картини, винтидж и флорални мотиви, с които да работите.

Какво е обратен декупаж?

Декупажът е техника, която ни дава възможност да украсим, реновираме или да създадем нови красиви предмети на изкуството, като използваме специални декупажни салфетки или декупажна хартия. С помощта на декупажно лепило и декупажен лак мотивът се залепва на повърхността на предмета, като крайният ефект е сякаш сме нарисували рисунка върху него.

Обратният декупаж е вариация на техниката, при която декупажът се поставя в обратен ред. Едно от най-честите приложения на обратен декупаж е декупаж върху стъклена чиния. В нашия случай, ще поставим декупажната салфетка не върху повърхността на чинията, а върху нейното дъно.

Декупажът бил много модерен в двора на Людовик XVI и Мария Антоанета, а в наши дни тази старинна техника отново е модерна и се използва често в дизайна на чанти, подноси, украшения, съдове, опаковки, предмети за бита и др. Използва се и за дизайн на екстравагантни предмети от интериора на дома като маси, столове, скринове, чекмеджета.

За кого е подходящо това ателие?

Независимо дали сте опитвали вече да правите декупаж или тепърва стартирате, това ателие е подходящо за вас.

Ако все още не сте опитвали да направите обратен декупаж, крайно време е да го направите! Декупажът е подходящ за всеки, който иска да твори с ръцете си. Особено много се харесва от хора, които нямат професионални художнически умения, но все пак искат да създават красиви предмети.

Ако предпочитате индивидуални уроци, вижте нашия индивидуален курс по декупаж.


ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА ТОВА СЪБИТИЕ

Резервациите за това събитие са затворени.

Споделете с приятели:
Фрейле е център за йога, психология и творчество. Нашата мисия е да откриете това, което иска душата ви. Вярваме, че всеки от нас има уникална същност, която се проявява под формата на различни таланти. Във Фрейле се стремим да достигнем до тази същност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.