06 октомври 2017 - 24 ноември 2017    19:00 - 21:00    гр. София, бул. Сливница 188 вх. А ет. 7

КАКВО Е АЮРВЕДА ЗА УМА?

Аюрведа за ума изучава анатомията на ума, емоциите и в кои чакри те се формират и как да правим себедиагностика, за да спираме болестното състояние на ниво на ума преди още да е стигнала болестта до физическото тяло. Това е невероятен работещ процес, който реално ще ви отведе там, където всеки има нужда да стигне, а именно – вашата вътрешна природа, изчистена от всякакви наслоявания и натрапени модели.

Често имаме наслоявания, които не са наши като: кой съм аз, какво трябва да постигнa, какво е хубаво да бъда. Но това не е нашата собствена дълбока природа, която има нужда да се прояви, за да сме щастливи и хармонични.

КАКВО ВКЛЮЧВА КУРСА?

В рамките на 8 занимания ще преминем през теми аюрведа за ума, астрология, закони на природата, свещена геометрия, йога за ума и други.

Тема 1: Коронна чакра – медитация върху вътрешния глас, групова игра и арт терапия. Промяна настройката на ума, за да променим света около нас.
Тема 2: Трето око – да измием прозореца на ума – медитация върху третото око, упражнения да видим чудесата вътре в нас и извън нас.
Тема 3: Гърлена чакра – упражнения за филтриране на мислите, медитация „Осъзнати всеки миг.“
Тема 4: Сърдечна чакра – „Да простиш е да се излекуваш изцяло“, свещената геометрия на сърцето и чувствата.
Тема 5: Коремна чакра – складът на емоциите. Ентусиазмът на вътрешното дете, практика за събуждане на детските ни качеств.
Тема 6: Сакрална чакра – щампът на кармата. Медитация върху вечната ни природа. „По-древни сме от планетата, на която живеем и ще останем и след нея.“
Тема 7: Първа чакра – Построй своя вътрешен дом! 8 стъпки в йога за контрол на ума, сърцето, чувствата и желанията ни.
Тема 8: Тяло и ум – себедиагностика според аюрведа за ума

В курса сме включили групови терапии, изчистващи техники и медитации, игри и арт терапии, които ще могат спонтанно да проявят природата ви без осъзнаването да минава през ума, а директно през сърцето.

Ще преминем през всички чакри и техните психологически процеси и ще осмисляме и работим върху личните ни вътрешни проблеми. Целта е човек да постигне осъзнаване и решаване на проблеми на вътрешно ниво преди да са достигнали физически план под формата на болести.

РЕЗУЛТАТ ОТ КУРСА

За няколко месеца настройка и малко медитативна работа можете да забележите едно облекчение в начина, по който виждате света. Ще забележите, че работата или грижите вече не са грижи, а просто неща, които се случват без да ги оцветявате в емоционални нюанси. Те стават просто приятното поредно нещо, което се случва без напрежение, паника или страх.

Умът се успокоява, премахват се ежедневното напрежение, болезнени очаквания, притеснения, вътрешен натиск да гоним цели на всяка цена. Постига се едно общо спокойствие по отношение на бъдещите очаквания и се развива вяра, че нещата ще се подредят, ще са хубави и приятни без притеснения и страхове.

Премахва се напрегнатото бързане, което толкова много ни измъчва, защото елиминира качеството на преживяването и на живота. Бързането ни лишава от дълбоката реализация и осъзнаване на преживяното и го оставя само на ниво външно физическо преместване и ни лишава от положителна емоция от случката и преживяването.

Дълбочината и спокойствието на ума помагат мислите да бъдат изключително подредени в ума, без напрежение. Това повишава качеството на работа и на всичко, което вършим. Всеки урок, през който преминаваме цели да се задълбочим и реализираме есенцията на случката, а не просто да отметнем свършеното.

Това позволява степента на концентрация да се повиши толкова много, че да можем с лекота и удоволствие да изпълняваме задачите пред нас и едновременно да вкусваме на всяка крачка умиротворение и радостна емоция от хората, с които сме и от събитията, които се появяват в живота ни.

 

ВОДЕЩ

 

Лидия Василева (Бхакти Шакти) – практикува йога и медитация от 16 години и следва пътя на школата по йога Инбаунд, идваща от ученическата последователност Брахма Гаудия сампрадая в Индия. Открива своят път в свещения град Вриндаван, където живее в йога ашрам, както и в Западен Бенгал. През това време изучава Ведите, практикува йога и живот на брахмачария. Стартира след това ашрам в България и Швеция. Практикува и организира турове и ритрийти по йога и медитация в много части на Индия и Южна Америка.

ВРЕМЕ НА ПРОВЕЖДАНЕ И ЦЕНА

6 октомври 2017 – 24 ноември 2017
Цена: 96 лв. за целия курс, 14 лв. за еднократно посещение
Брой занятия: 8
Време на провеждане: петък, 19.00 – 21.00 ч.

За контакти: 087 917 9818 – Лидия Василева


ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА ТОВА СЪБИТИЕ

Резервациите за това събитие са затворени.

Фрейле е център за йога, психология и творчество. Нашата мисия е да откриете това, което иска душата ви. Вярваме, че всеки от нас има уникална същност, която се проявява под формата на различни таланти. Във Фрейле се стремим да достигнем до тази същност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *