23 април 2018    18:30 - 20:30    гр. София, ул. Цар Симеон 13, ет. 1

В детските ни години много от нас са слушали примерно такива думи от близките си:

„добрите момичета никога не се ядосват“
„стига си се преструвала, че те боли“
„ти какво, страх ли те е“
„дръж се прилично и не ми създавай проблеми“
„престани да се глезиш и се стегни “

Без сами да подозираме, ние сме приели тези емоции в първите години от живота си и сега трябва да живеем чрез тях, харесва ли ни това или не.

Разделили сме ги на лоши и добри, разрешени и забранени.
Ние сме се научили да имитираме емоции, които не изпитваме и да скриваме тези, които са ни забранили. Приели сме сценария на реагиране на различните проблеми от нашите родители, дори и тези сценарии често да са далече от хармоничните.

И какъв е резултатът? Огромно количество странични ефекти от такова поведение.
И постепенно с годините сме се превърнали в бомби със закъснител, пълни с различни и не дотолкова приятни емоции, които непонятно къде и кога ще гръмнат. А това е сигурно. И колко жертви ще има, и какъв ще бъде мащаба на разрушение – не е известно.

Научили сте се да чувате и да чувате самите себе си, разделяйки своя вътрешен свят на „правилно“ и „неправилно“. И сега въпросът: „а сега какво чувстваш?“ е станал най-непонятния и странен. Иска ти се винаги да знаеш какво чувстваш в такава ситуация, преди да дадеш отговор
Чувстваме едно, предаваме на другите друго, говорим трето, мислим четвърто… И всичко е едновременно. Изпращаме на близките ни странни сигнали, а след това се учудваме защо те не могат да ни разберат правилно. Но как да ни разберат, ако ние сам не можем да се разберем?

Нямаме позволението вътре в себе си да бъдем ние и да чувстваме това, което чувстваме. През цялото време чакаме някакво разрешение от някъде, потвърждение, че ние имаме право на това, че това е правилно, допустимо, добро. Постоянно се оглеждаме и търсим одобрение и поддръжка и ако не ги намерим се затваряме в себе си.

Когато потискаме „лошите“ емоции, без сами да осъзнаваме, ние намаляваме яркостта и силата на „добрите“ и постепенно преставаме да ги изпитваме и тях. И дори ни е трудно да се радваме и да обичаме.

И, разбира се, в такива условия е невъзможно да чувстваме себе си жени.

Жената е изтъкана от емоции, тя диша чрез тях. А ако всичко е блокирано? С какво да диша? Как?

Елате да дишаме заедно! Да отворим сърцата си и да открием в тях най-съкровените ни чувства и да изпитаме най-красивите емоции. Това ще е темата на поредната ни среща. Очакваме ви!
Лекциите се провеждат в приятелска обстановка, където всеки може спокойно да зададе своя въпрос и да получи отговор. Нашите взаимоотношения не свършват с края на лекцията. Ние поддържаме връзка помежду си до следващата лекция по всички възможни начини – скайп, Фейсбук, лични разговори, защото нас ни интересува дали знанието, което сте научили го прилагате и дали то ви прави щастливи и дали имате нужда от подкрепа.

Ще се радваме да бъдем заедно и да си помагаме взаимно по пътя към себеусъвършенстването.

Цената за едно посещение е 10 лева.

До скоро и бъдете щастливи!

Живка Тодорова


ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА ТОВА СЪБИТИЕ

Резервациите за това събитие са затворени.

Споделете с приятели:
Фрейле е център за йога, психология и творчество. Нашата мисия е да откриете това, което иска душата ви. Вярваме, че всеки от нас има уникална същност, която се проявява под формата на различни таланти. Във Фрейле се стремим да достигнем до тази същност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *