20 януари 2018

Движението за йога на смеха достигна над 100 държави. Вече 7 години България е част от този пъстър свят на веселие и радост. „Не можем да накараме тъмнината да изчезне – единственият начин да го направим е да запалим светлинка“, казва д-р Катария, основател на йога на смех. Затова се радваме, когато семейството от водещи по йога на смеха расте.

Изисквания: Желаещите трябва да имат навършени 18 години и да бъдат физически и умствено способни да водят сесии по йога на смеха. Те трябва да завършат курса на обучение успешно според преценката на учителя им.

Двудневен интензивен курс на обучение

По време на обучението, ще научите как да водите група хора през упражнения за симулиран смях, изработени от д-р Мадан Катария. Ще придобиете умения как да превърнете симулирания смях в истински, спонтанен и заразителен смях, без необходимостта от шеги, комедия или хумор.

Ще овладеете техниката „смехова медитация“, при която смехът не изисква никакво усилие и смехът се излива от нас като фонтан. Това е разтърсващо преживяване, при което усещаме как смехът идва от сърцето ни, без необходимостта от нито една шега.

След завършване курса на обучение, ще можете да водите сесии в социални клубове, йога и фитнес центрове, училища, домове за възрастни хора, в бизнес среда, както и да провеждате публични семинари.

21 януари 2018

Ах, този смях! Той има толкова много приложения. Тази седмица ще се смеем с определена цел – а именно да отворим сърцето си, да премахнем блокажите от обида, отдалеченост, безразличие към другите.

Смехът, по начина който практикуваме в йога на смеха, е силно пречистващо средство, което може да измие от нас натрупани застояли емоции. И всичко това се случва по естествен начин, в един красив процес на споделяне на чудесни емоции!

30 януари 2018

Каня ви на на чаша топъл ароматен чай, да прекараме време заедно в приятна компания, заредени със творческо настроение! Този път ще изучаваме японската техника „Кумихимо“, с която можете да направите прекрасни, стилни и ефектни бижута.

Ще сътворим своя гривна, като с помощта на специална медитация ще вплетем своите благопожелания в изработеното бижу. 

Кумихимо е техника, при която с помощта на специален диск вплитаме мъниста по спираловидна оплетка. Ефектът е невероятен и впечатляващ, а разнообразието на модели, които могат да бъдат получени с тази техника е наистина голямо.

01 февруари 2018

Използвайте обедната си почивка за йога! Освежете се и възстановете силите си по средата на работния ден!

Стартираме нова група по обедна йога в Център Фрейле на удобно място в центъра на София, на ъгъла на ул. Раковска и бул. Сливница. Групата ще се събира всеки вторник и четвъртък от 12:30 до 13:30 ч. и е подходяща за всички нива, включително и за начинаещи.

Ползи от обедната йога практика:
– Освежавате се и възстановявате силите си по средата на работния ден
– Пестите време, защото спортувате докато работите и си освобождавате времето извън работа
– Релаксирате тялото и ума си, разтоварвате се от стреса и възвръщате естествения си баланс.

01 февруари 2018

На първия ден от февруари ще се съберем в свещен ЖЕНСКИ КРЪГ, за да пречистим, обединим и отпразнуваме нашата вътрешна, сакрална красота, свързваща ни с Твореца.

В творческата медитация „Семената на вярата“ събираме жени в едно изцяло женско пространство.

ЗАЩО имаме нужда от изцяло женски пространства?

В свят на постоянни изисквания и нарастваща нужда да откликваме на очакванията на целите и другите, ние като жени се нуждаем от сигурни, топли острови, където да отпочинем, презаредим и върнем към себе си.

OIDA терапия дава подслон чрез пробуждането на нашите женски енергии – красотата и творческата сила на феминността.