13 ноември 2017

Много хора смятат, че за смъртта няма какво да се каже, че тя е просто един край. И много по-важно е да си живеем живота, без да мислим за нея. Но ако тя не беше толкова важна, защо ни причинява толкова болка и страдание. Ако тя беше просто един край, защо хората не искат да говорят за него?

Ведите казват, че момента на смъртта е много важен. Защото моментът на смъртта е момент в който човек разбира, че нищо не е негово, че нищо за което се е борил цял живот, всичко което е придобил – нищо от него не може да вземе със себе си, дори и собственото си тяло, всичко остава тук. А това прави живота ни безсмислен.

Ведическите трактати утвърждават, че в момента на смъртта, умът на човека се намира в състояние на крайно безпокойство и да се контролира е неимоверно трудно. И никой не може просто хей така в момента на смъртта да помисли за това, за което трябва. Никой не може да мисли за Бог, ако не се е занимавал с търсенето му в течение на целия си живот.

И за какво се безпокои нашия ум в момента на смъртта? Разбира се, за имуществото. За това, което аз съм натрупал, за това което съм пазил, за това което съм лелеел. И последната илюзия на собственост – това е моя собствен живот. И за това, не бива да се страхуваме от смъртта, а трябва да се страхуваме от пустия, празен, греховен живот. Казва се, че така трябва да живеем, че смъртта да не иска да идва при нас.

Ако някой живее така, че всички го проклинат и ненавиждат, ако в сърцето му живее само завист и съмнения, то такъв човек не се счита вече за жив. Понякога се казва, че смъртта идва не само за живите, а и за тези, които са отдавна умрели. Как човек се откаже от търсенето на Истината, неговия живот се прекъсва, фактически това е и момента на смъртта. За това да живеем, означава да търсим Абсолютната Истина. И моментът на смъртта е проверката на нашата съсредоточеност.

В този цикъл лекции ще разберете:

6 ноември – Как да преодолеем страха от смъртта
Какво е това смърт? Умираме ли ние всъщност? Изучаването на смъртта от учените и как техните открития се съгласуват с Ведическото знание. Четири етапа на раждане.

13 ноември – Страха от смъртта е страха от неизвестното
Признаци на приближаващата смърт и първите стадии на смъртта. Какво се случва след отделянето на финото тяло от грубото. Апокалипсиса на първите 9 дни след смъртта. Съхраняваме ли своето съзнание по време на смъртта?

20 ноември – Неизпълненият дълг – другата причина за страха от смъртта
Как да предлагаме храна. Какво трябва да кажем на роднините. Как можем да дадем благочестие на този, който си е отишъл от нас? В какво е ценността на човешката форма на живот?

Скъпи приятели, очакваме ви всеки понеделник от 18:30 часа.
Лекциите се провеждат в приятелска обстановка и всеки може да зададе своя въпрос и да получи отговор. Ще се радваме да бъдем заедно и да си помагаме взаимно по пътя към себеусъвършенстването.

Цената за едно посещение е 10 лева.

До скоро и бъдете щастливи!

Живка Тодорова

16 ноември 2017

Паническото разстройство е една от епидемиите на ума в модерното общество. Заедно с депресията, тревожността, неудовлетвореността, психосоматичните заболявания и други оплаквания от този тип, паническите атаки са причина за трайното влошаване на качеството на живот. Това може да е невъзможност или нежелание за работа, влошаване на отношенията с близките, липса на сън, постоянна тревожност, агорафобия, болки в тялото.

Знаейки какво бреме е човек да страда от паническо разстройство и работейки всекидневно с хора с панически атаки, съставихме тази кратка, но резултатна програма за преодоляването на това негативно състояние.

Всеки преживял дори една паническа атака я помни дълго и иска да намери начин да не му се случи отново. Но има и хора, които живеят с панически атаки месеци, дори години, опитвайки да се справят с тях с по-голям или по-малък успех. Програмата е подходяща и за двете ситуации.

Програмата се състои от 4 срещи – 3 последователни срещи на 16.11, 23.11 и 30.11 и една след месец и половина.

По време на срещите ще разберете и приложите:
– причините за появяването на паническите атаки, как те действат на мозъка, нервната система и съзнанието
– как OIDA терапия ще ви помогне да се справите с атаките
– лечебните практики и методи, които ще ви изведат от негативното състояние
– скрития смисъл зад паническите атаки и как да ги използваме в наша полза

Ще работим в група, но всеки ще има своя личен процес, по време на който ще анализира собственото си състояние и ще подбере най-правилните за него идеи и техники.

Внимание!
Програмата е със силна практическа насоченост и използва доказани в практиката методи. Тя е ефективна. Но ще има ефект за Вас само ако се отдадете на процеса, участвате пълноценно и прилагате.

OIDA терапия е практичен метод, базиран на принципите на Вечната психология. OIDA помага чрез широката си гама от лечебни практики и дълбоко знание за човека.
Тя надгражда установеното разбиране за:
– способността ни да вярваме и лечебната й сила
– намеренията, с които действаме и резултата от тях
– структурата на съзнанието и неговите измерения
– как да използваме правилно вярванията и ценностите си
– “Защо ми се случва това?”
– здравето и ежедневните елементи, които го съграждат
модерните условия на живот и начина, по който ни разболяват

Повече за ОИДА можете да видите в това кратко видео:
https://www.facebook.com/OIDATherapyInstitute/videos/1834745296553146/

С нас сте в добри ръце

Андрей и Даниел – ние сме психолози с богат опит. Водили сме десетки семинари, лекции, обучения. А индивидуално сме помогнали на стотици хора. Често гостуваме в различни радио и телевизионни програми. С удоволствие споделяме знанието и опита си, за да се повиши общото ниво на благополучие.

И двамата имаме лични интернет страници, на които можете да прочетете интересни статии.

Андрей – www.psiholog.bg
Даниел – www.danieltroev.com

Кога и къде?

Събитието обхваща четири вечери – първите три са 16, 23 и 30 Ноември 19.00 до 21.00 часа. Четвъртата ще бъде месец и половина след третата в ден, избран от групата.

Мястото е център Фрейле на адрес бул. Сливница 188 вх. А ет. 7

Таксата за участие (за всички вечери) е 85 лв.. Ако се запишете преди 10ти Ноември таксата е 70 лв.

Записване:
На e-mail ganev.andrey@gmail.com или psiholog@danieltroev.com
Плащането става предварително по банков път.

Желателно е да присъствате и всички вечери, за да може да преминете през целия процес.

 
21 ноември 2017

Скъпи приятели!

Заповядайте на един разказ за екзотичната Индия, от която ние – Силвия Ганева, Андрей Ганев и Даниел Троев се завърнахме наскоро. Тъй като обещахме на много от вас да разкажем за нашето пътешествие, решихме да поканим всички приятели на едно място и заедно с вас да се пренесем отново в индийска атмосфера. Всеки е добре дошъл, дори просто от любопитство. Ще има и вкусна почерпка.

Вход: дарение
Събраните дарения ще бъде изпратени за благотворителна кауза в Индия. За каузата ще ви разкажем като се видим на 21-ви 🙂

Очакваме ви!

21 ноември 2017
19.00 – 20.30 ч.
Център Фрейле, бул. Сливница 188 вх.А ет.7

27 ноември 2017

Щастливи сме да посрещнем отново в България Бхактиведанта Атулананда Ачаря Махарадж, който ще изнесе отворена лекция в Център Фрейле на 27-ми ноември от 19:00 ч.

Темата на лекцията ще бъде „Как да одухотворим ежедневието“.

Атулананда Ачаря Махарадж е пътуващ монах и духовен учител, който вдъхновява с любовта си и познанието си за древната наука на бхакти йога.
По произход е от Чили, но пътува по цял свят, за да изнася лекции на духовна тематика. Наставник е на хиляди ученици в Южна Америка и други места по света.

От ранна възраст се увлича по науката за йога и започва да я изучава в дълбочина. Понастоящем е ръководител на световноизвестната школа по йога инбаунд (https://www.facebook.com/yoga.inbound).

Атулананда Ачаря е известен също със своята дълбока поезия, която веднага докосва сърцето.

През последното десетилетие е участвал в основаването над 20 духовни центъра и общности и еко йога селища на различни места в Южна Америка, едно от които е забележителният Eco Truly Park в Перу (https://www.facebook.com/ecotruly/).

Заповядайте да се докоснете до мъдростта на този прекрасен учител, който е вдъхновил хиляди хора по света да следват пътя на себереализацията.

Лекцията ще бъде с превод на български език.

27 ноември 2017, 18.30 – 20.30 ч.
Център Фрейле, бул. Сливница 188 вх. А ет. 7

Вход: свободен