30 май 2019

В новото ни събитие сме ви подготвили вълнуващо преживяване в центъра, на което ще бъде това мистично нещо – подсъзнанието.

Чували сме, че то може всичко и би трябвало да се крие някъде там, вътре в нас… Но дали е хищник, който ни дебне или съюзник, готов да ни помогне?

Според някои подсъзнанието е софтуер, програмиран в нашето детство, който управлява 95% от нашите мисли, чувства и действия. Но дали наистина е подобна механична сила, като силата на гравитацията, на която трябва постоянно да противодействаме? Или е нещо, с което можем да влезем в контакт?

По време на събитието ще преминем отвъд клишето за подсъзнанието, за да достигнем до неговата основна роля в живота ни. И още ще разгледаме:

– Кои са неговите елементи и функции?
– Как влияе на това, което се случва в живота ни?
– Как да се “сприятелим” с него, за да ни помага?


02 юни 2019

Скъпи приятели,

Много сме вдъхновени да ви поканим на този първи неделен семинар, на който ще изучаваме основни понятия и практики от науката на бхакти йога – йога на безусловната любов.

Какво е Бхакти йога?

Бхакти йога или йога на отдадеността е форма на йога, която е много подходяща за съвременния свят. Някои от нейните главни практики са медитация върху свещени звукови вибрации (мантри) и слушането и дискутирането на свещени писания като Бхагавад Гита и Шримад Бхагаватам. Тези звукови вибрации имат потенциала да унищожат нашето вътрешно напрежение и да ни свържат с по-високо ниво на ясно осъзнаване. Дори начинаещите усещат значително увеличаване на вътрешния мир и удовлетворение. Бхакти йога ни помага да открием своята истинска природа – природата на душата, която е винаги щастлива. Свещените писания и техните коментари дават много отговори на въпроси, които винаги сме си задавали – откъде идваме, накъде отиваме и какъв е смисълът на нашето съществуване.


Споделете с приятели: